Vores sykurser

Hos Skaberlyst underviser vi i syning og tilskæring på et højt fagligt niveau. Vi underviser i teknikker fra både skrædderiet og industrien og vi tester alt, hvad vi kan, i praksis. Det er din garanti for at det, vi underviser i, rent faktisk virker.

Vores filosofi er, at der som udgangspunkt ikke er ret meget indenfor syning, der er rigtigt og forkert. Men vi har nogle klare holdninger til, hvad der i det enkelte tilfælde er de bedste løsninger. De holdninger kommer til udtryk i undervisningen, hvor vi siger vores ærlige mening og vejleder i de forskellige muligheder, der findes.

Undervisningen foregår både via onlinekurser og fysiske (live) sykurser. Vi underviser på flere niveauer fra begyndere til øvede, men altid med en høj faglighed i fokus.

Online Kurser

Syning er traditionelt noget, du skal ud af huset, for at lære på et syhold. Men sådan behøver det ikke være. Du kan lære syning og mønsterkonstruktion i dit helt eget tempo – præcis når du har lyst til og brug for at lære. Alt, du skal gøre, er at tilmelde dig et online sykursus her hos Skaberlyst.

En stor fordel ved vores onlinekurser er, at vi har filmet langt de fleste af de teknikker, du skal lære. Du kan altså se på video, præcis hvad du skal gøre, og hvad der er vigtigt, for at få succes med den viste teknik.

Det hele foregår på dansk, og du skal bare have en computer eller iPad/tablet og en internetforbindelse, for at være med.

Det bliver ganske enkelt ikke nemmere, at blive bedre til at sy. Eller at lære syning og mønsterkonstruktion fra bunden.

Live Kurser

På livekurserne i Aarhus får du professionel assistance til dine syprojekter.

Live kurserne er en blanding af fælles oplæg fra underviseren og individuelt arbejde med dine egne projekter. Du får vejledning og sparring undervejs, og vi har ikke flere kursister på et hold, end at underviseren kan nå at vejlede alle.

Den bedste løsning kan variere fra projekt til projekt, og valget af teknikker er ikke baseret på “det plejer man”, men derimod på analyser af hvad tøjet skal bruges til, og hvordan du vil have det til at se ud. Det er ikke så kompliceret som det måske lyder, men handler egentlig bare om at man får tænkt sig lidt om, og at vi i fællesskab får tilpasset løsningerne til din stil og dit temperament.

I løbet af et live kursus bliver du skubbet blidt videre, så du går hjem fra kurset med ny viden og modet til at bevæge dig til et nyt niveau med din syning.

Undervisere

Vores faguddannede undervisere står klar i sylokalet til at byde dig velkommen og guide dig igennem dine syprojekter. Det er vigtigt for os, at fagligheden er i top. Derfor møder du kun undervisere med en relevant faglig uddannelse, når du tilmelder dig et kursus hos Skaberlyst. Vores faglige baggrunde er forskellige, og det udnytter vi til fulde ved at sparre med hinanden, når vi ikke underviser. Vi holder os opdaterede om teknikker og metoder, og er klar til at gå både gamle og nye veje, for at hjælpe dig i mål med dine syprojekter.

Signe Eriksen

Signe Eriksen er uddannet dameskrædder fra Århus Skrædderskole i 2004 og mønsterkonstruktør fra Teko Center Danmark (nu VIA) i 2006. Med Signes baggrund i både skrædderiet og industrien får du en unik mulighed for at få sparring på mange planer og med mange mulige løsninger på de sytekniske problemer.

I 2011 grundlagde Signe Eriksen Skaberlyst, hvor hun begyndte at blogge og undervise i syning og mønsterkonstruktion både live og online. Signes filosofi indenfor syning er, at der som udgangspunkt ikke er ret meget, der er rigtigt og forkert. Hun har til gengæld nogle klare holdninger til, hvad der i de enkelte tilfælde er de bedste løsninger. De holdninger deler hun med dig i undervisningen, hvor hun hjælper dig med at finde de løsninger, der er de rigtige for dig og dit syprojekt.

Udover at undervise er det Signe der styrer Skaberlyst bloggen, Youtube kanalen og Facebook gruppen, ligesom hun er en del af teamet bag Synoter Studio.

Før Skaberlyst har Signe arbejdet både med eget skrædderi, eget tøjmærke og som mønsterkonstruktør i den danske modebranche.

Signe Eriksen Skaberlyst

Josephine Boelsmand

Josephine er uddannet tekstilformidler og har tidligere været højskolelærer, hvor hun har undervist i beklædningssyning.

Udover uddannelsen som tekstilformidler er Josephine uddannet kandidat i didaktik og har i sit speciale beskæftiget sig med mesterlære og undervisning i syning. Her har hun blandt andet undersøgt, hvordan man lærer bedst, når det er syning, man skal lære. Den viden får du naturligvis glæde af som kursist på et af Josephines syhold.

Josephine har været ansat hos Skaberlyst siden 2016 og har sammen med Signe Eriksen planlagt og designet moduluddannelsen ”aftenskolelærer i syning”, hvor hun har undervist kommende aftenskolelærere i grundlæggende syteknikker. Uddannelsen udbydes af oplysningsforbundet Fora.

Hos Skaberlyst har Josephine også været med til at designe og udvikle online kurset 12 Bluser Og Kjoler Til Levende Stof, som henvender sig til mere rutinerede syere. Josephine er desuden en del af teamet bag Synoter Studio.

Sabine Petri

Sabine Petri er uddannet designer fra Teko Center Danmark (nu VIA) og dameskrædder fra Århus Skrædderskole. Udover at hun underviser hos Skaberlyst, lærer Sabine kvinder at klæde sig efter deres kropstyper i sit firma A-Shape. Tidligere har Sabine drevet slowfashion brandet Sabine Petri – Danish Design.

Sabine går op i detaljerne og håndværket, og går gerne den lange vej, hvis det er den, der sikrer det bedste resultat. Hun har en misundelsesværdig præcision og omhyggelighed, som heldigvis er meget smittende. Hos Sabine får du rig mulighed for at nørde helt ned i detaljerne og få input til at forbedre din syning og dine symønstre, så de bliver så tæt på perfekte, som det er fysisk muligt.

Sabine har tidligere arbejdet som mønsterkonstruktør i modebranchen og som syerske i en brudekjole forretning.