At Se En Knap – Bog Af Ilse Christensen

Knapper.

Det er sådan nogen, man bliver lidt afhængig af, hvis man ikke passer på. Nogle finurlige små (nogle gange knap så små) størrelser, der, hvis man kigger efter, hver især fortæller en historie.

Ilse Christensen har kigget efter. Så grundigt, at hun har lavet en dejlig lille bog. Om knapper. Den hedder “At se en knap”.

at se en knap

Det er helt med vilje, jeg skriver lavet en bog og ikke skrevet en bog. “At Se En Knap” er nemlig befriende fri for tekst og opløftende fuld af billeder.

Billeder af knapper.

Ikke af tøj med knapper.

Bare knapper.

Jeg har fået lov at anmelde bogen, så jeg har sat mig i sofaen med en kop te, og bladret den igennem. Mere end en gang. Og hver gang ser jeg noget nyt, men hvis jeg skal se det hele inden jeg skriver, finder du måske aldrig ud af, at bogen eksisterer. Så nu skriver jeg – og jeg håber du føler dig inspireret bagefter, for det er en rigtig fin og inspirerende bog.

Knapper - At Se En Knap - Bog om Knapper

Inspiration til at kigge i knap-æsken

Bogen er primært tænkt som inspiration i form og farver. Og den inspirerer bestemt. Blandt andet til at kigge på de knapper, men selv har liggende i sy kassen (eller hvor man nu opbevarer sine knapper), med nye øjne.

Måske er det tilfældigt, hvis man ellers tror på tilfældigheder, men efter at jeg er begyndt at kigge i bogen At Se En Knap, har jeg fået ryddet op i alle mine egne knapper, købt nye æsker til dem og sorteret dem på en ny måde.

Det har taget et par aftener, inden jeg var helt tilfreds. Tidligere ville jeg nok have kaldt det tidsspild, men det var enormt meditativt og givende, at sidde alene med musik i baggrunden og sortere knapper et par timer (jeg har MANGE knapper!). En “øvelse”, der varmt kan anbefales, hvis du (også) synes hverdagen går lige lovlig hurtigt.

Slip fantasien løs

Bogen At Se En Knap opfordrer til at lege og slippe fantasien løs. Ilse Christensen har skrevet korte kommentarer til de forskellige kategorier af knapper, bogen viser frem, og det er rigtig fint at blive guidet lidt på vej, og introduceret for, hvad det er, man kigger på, uden at blive overdynget med informationer.

Man bliver budt velkommen af ham her:

Knapper - At Se En Knap - Bog om Knapper

Er han ikke sød? Og er det ikke lidt tosset, at kalde en knap for “ham”? Nå, men for mig er det altså en ham, den her storsmilende skønhed af en knap. Og han byder velkommen.

Knapper med personlighed

Jeg har aldrig før tænkt over, at nogle knapper har ansigter, men det er SÅ tydeligt for mig, når jeg ser Ilses billeder, at det er lige præcis det, de har. Og personlighed. Masser af personlighed. Ligesom stoffet og tøjet de (måske) bliver syet på.

Det er måske derfor, så mange syere er så fascinerede af knapper. Derfor, en knap kan føles “rigtig” eller “forkert” til et bestemt stykke tøj, selvom udenforstående ikke kan se forskel. Hvor tit har man ikke hørt sin mand/kæreste sige “jamen, de er jo sorte/runde/grønne/grimme begge 2 – hvad er problemet?”

Det kan godt være de er sorte. Eller grønne. Eller lige store. Eller noget helt fjerde. Men nu er det jo ikke det eneste, der er ved en knap. Og det får man virkelig øjnene op for, når man bladrer igennem At Se En Knap.

Fornøjeligt tidsfordriv

Hvis du er lige så nørdet og fascineret af de små ting, som jeg er, så vil jeg varmt anbefale dig at få fingrene i et eksemplar af At Se En Knap, og nyde synet af alle de fine og sjove og mærkelige knapper. Det er en ganske gyldig undskyldning for at tage sig en slapper i sofaen.

Min søn på 16 måneder synes i øvrigt også det er en fin bog. Han peger på knapperne en efter en og siger “der – der”, alt imens jeg forsøger at undgå at han krøller siderne alt for meget. Vældig hyggeligt, og vi får øvet farver a’ la “blå knap”, rød knap”. Total win-win.

Sammen har vi kigget på stjerne-knapper, læderknapper, og knapper med posthorn og DSB logo. Og selvom der er hård konkurrence fra en dobbeltside med possement knapper og en samling fascinerende bagsider, så er min yndlingsside den med de 100 år gamle sorte glasknapper. For helt ærligt. Er de ikke bare alt for elegante til ikke at elske?

Knapper - At Se En Knap - Bog om Knapper

 

 

(Hvis du køber via dette link får jeg en lille del af beløbet – i så fald siger jeg mange tak!) – See more at: https://skaberlyst.dk/grundmoenster-til-kjole/#sthash.BV5mq6oi.dpuf

Læs også:

2 thoughts on “At Se En Knap – Bog Af Ilse Christensen

  1. Bethina says:

    Wuhu! Det er det næste must have ☺ en hel bog der deler min begejstring. Der er intet som knapper og tittekanter der kan få et stykke tøj til at blive noget helt fantastisk! Min mand vil helt sikkert ikke forstå det, men tænker det havner i samme kategori som alle hans biografier af div. sportsfolk ☺

  2. Kirsten says:

    Hej Signe. Sikke et dejligt indlæg, du har skrevet. Jeg har også mange knapper. Til vores Sølvbryllup havde jeg syet røde hjerter til en sang, med en trense og knap. Alle knapperne fortalte en historie om hvem, der havde båret dem, og været en del af vores liv. Det var mange gode timer, jeg fik til at gå med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap