Et mål er ikke bare et mål

header_measuringtape

Har du oplevet, at det tøj du plejer at have det fantastisk i, pludselig ikke duer længere? Selvom du hverken har tabt dig eller taget på – i hvert fald ikke ifølge målebåndet?

Det har jeg oplevet flere gange, både med mig selv og med skrædderkunder. At målebåndet siger noget, men tøjet siger noget  andet, når det kommer på kroppen.

Kroppen kan se ud på rigtig mange forskellige måder, og stadig have de samme mål. Fedt sætter sig anderledes end muskler. Alderen og tyngdekraften “hiver” i kroppen, og får den til at se anderledes ud. Vores livsstil og kost har indflydelse på, hvordan kroppen former sig – hvor den fylder, og hvor den ikke fylder. Om den er strammet op eller slasket.

Og alt det betyder noget for, hvordan tøjet sidder, og hvordan det føles.

Jagten på den gode pasform

Skrædderens og konstruktørens udfordring er, at få tøjet til at passe til den facon, kroppen har. At få tryllet “den perfekte pasform” frem i ethvert stykke tøj. Til enhver krop. Med et målebånd og et fladt stykke papir som sine primære arbejdsredskaber.

Hvis du køber alt dit tøj, kommer du derfor ikke udenom, at tøjet nogen gange er lavet til en krop, der ser helt anderledes ud, end den krop, der gerne vil have tøjet på. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre, at lave en pasform, der er perfekt for alle.

Syr du selv, har du derimod en helt unik mulighed for at tilrette dit tøj, så det passer lige præcis til dig.

Uanset hvad du gør, så har jeg en opfordring til dig, når du måler din krop. Og et tip til, hvordan du måler.

Dem kan du se i denne video:

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Copy link
Powered by Social Snap