Graduering af sømme – en nørdet skrædder teknik

Jeg er virkelig ved at finde min indre skrædder-nørd frem igen. Hun har været lidt gemt af vejen, mens jeg arbejdede i mode industrien. Det er skønt at hun er tilbage – finish og kvalitet bliver så meget bedre, når skrædder-Signe liiige har ytret sig om metoderne undervejs.

Dagens udfordring er en nederdel i fløjl, og det tykke stof giver anledning til at hive denne lille syteknik frem. Brug den til kraftige stoffer, og modeller ned mange overskæringer.

Teknikken: graduer sømmen, ved at klippe det overflødige sømrum fra.

Sømme og kanter bliver skarpere, når der ikke er for meget stof, der fylder indvendig. Så når du har syet sømmene, kan du med fordel klippe de små hjørner i sømrummet fra.

Ved lynlåsen / vendte hjørner kan du klipper hele hjørnet af i en trekant – som på billedet her. Det er smart hvis stoffet er kraftigt, og lynlås og sømrum kommer til at fylde meget inde i sømmen.

Men pas på du ikke klipper for tæt på syningen. Stoffet kommer nemlig til at trævle hurtigere, når det bliver klippet ned, og der skulle nødigt gå hul i hjørnerne på dit færdige tøj.

Ved tværgående sømme klipper du et lille hjørne af hvert sømrum, sådan her:

Det ser ikke ud af meget, men effekten er stor. Det giver en meget bedre finish til tøjet, fordi det bliver nemmere at stryge sømmene flade og kanterne skarpe.

Og husk: god finish = god kvalitet. Arbejdet betaler sig så meget i sidste ende, når tøjet ser professionelt ud!

Du får også lige et billede af den færdige nederdel:

 

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap