Få succes med usynlig lynlås – følg denne guide

Ville det ikke være fedt, hvis du kunne sy en lynlås i tøjet, der ikke kunne ses?

Det kan du.
Du skal bare vælge en usynlig lynlås.

Lynlåse er super smarte i tøj, fordi de gør det muligt at sy tøj, der er tætsiddende, uden at det kræver snørrer eller knaplukninger.

Men hvis din lynlås skal være gemt væk, så den er usynlig i det færdige tøj, så skal du kende de rigtige syteknikker. Og du skal sørge for at den lynlås, du køber, rent faktisk er en usynlig lynlås.

I den første korte video kan du se, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en usynlig lynlås.

Længere nede kan du se, hvordan du syr den rigtigt i dit tøj.

 

 

Lynlås Guide – Sådan syr du en usynlig lynlås i tøjet

Som du kan se i den første video herover, er en usynlig lynlås lidt speciel. Den har spiralen på bagsiden i stedet for på forsiden som en almindelig lynlås. Fidusen er, at du kan sy stoffet helt tæt på spiralen, hvis du vipper den ud når du syr. Og når den så vipper tilbage igen trækker den stoffet med sig. Det får stoffet til at lukke helt tæt hen over lynlåsen, så den bliver usynlig.

Har du aldrig syet en usynlig lynlås rigtigt i før, så giv dig selv lov at prøve det et par gange, før du forventer perfektion af dig selv. Men følger du guiden i videoen herunder, kommer dine usynlige lynlåse hurtigt til at være helt perfekte.

Når en usynlige lynlås er syet rigtigt i, ser det sådan her ud:

 

usynlig lynlås

 

Det er nemmest at sy en usynlig lynlås rigtigt i dit tøj, hvis du har en speciel trykfod til usynlig lynlås.

Til nogle maskiner er den med som standard udstyr, men er den ikke det, kan du enten købe den til maskinen eller du kan købe en grøn plastik trykfod som den på billedet, der passer til de fleste symaskiner. De skal bare vide i butikken, hvilken model din symaskine er, så burde de kunne finde en usynlig lynlås trykfod, der passer.

 

Lynlås - Guide til Usynlig lynlås

 

I videoguiden til usynlig lynlås kan du se, hvordan du syr lynlåsen i med en special trykfod til usynlig lynlås.

Videoen er taget fra onlinekurset Kom Godt I Gang Med At Sy, som er et af vores tidligere onlinekurser. Kurset er udgået, men videoen her fejler ingenting, så den kan du sagtens læne dig op ad.

Se i vidoen, hvordan du syr en usynlig lynlås i dit tøj:

 

Hvis du ikke har turdet springe ud i at sy en usynlig lynlås i tøjet endnu, så prøv det af i en stofrest inden du tester dine evner i tøj. Det koster ganske vist en ekstra lynlås, men den koster trods alt ikke så meget som fx. en hel kjole.

 

Syr du en usynlig lynlås i et stykke tøj, der er foret, kan du efterfølgende sy foret til lynlåsen i hånden. Hvordan du gør det, kan du lære i onlinekurset Sy Foer i Dit Tøj, som du kan se mere om her:

Sy foer i dit tøj

 

 

 

Dette blogindlæg er opdateret oktober 2021.
Oprindeligt udgivet 2013.

Læs også:

9 thoughts on “Få succes med usynlig lynlås – følg denne guide

 1. Trine says:

  Hvis man skal sy den i en pude, er det så nemmest at sy ind i begge sider også montere lynlåsen? Eller skal man, som i videoen kun sy den ene side inden?

 2. Inge Larsen says:

  Hej jeg er meget glad for alt det du viser os Mit barnebarn har vist mig hvordan jeg kan gør så jeg kan høre din video med hilsen Inge Larsen

 3. Signe Sørensen says:

  Hej Signe
  Hvad hvis man skal sy en usynlig lynlås i, og også har for der skal sys på, eksempelvis indvendigt i en kjole?
  Kan man gøre det sammen med isyningen af den usynlige lynlås med det udvendige stof. Altså hvor både stof og for sys sammen om lynlåsen?
  På forhånd tak.
  Mvh.
  Signe

  • Signe says:

   Hej Signe
   Det mest normale er at sy lynlåsen i yderstoffet og efterfølgende sy foret til lynlåsen enten på symaskine eller i hånden. Så får foret en foldekant indvendigt i tøjet, der er syet fast ca midt i lynlåsbåndet. Det er vigtigt foret ikke kommer for tæt på selve lynlåsen, da man ellers risikerer at lyne ind i det.

   Venlig hilsen
   Signe / Synoter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap