Lynlås – Video guide til usynlig lynlås

Lynlås - Guide til Usynlig lynlås

I skrivende stund er det fredag, og du skulle egentlig have et brevkasse svar. Men jeg har holdt mig en halv fridag og inviteret et par venner til kage i eftermiddags i stedet for at filme en ny video til dig.

Det beklager jeg. Men det var en god kage! Og søde venner.

Men her i december kan jeg ikke få mig selv til at snyde dig helt, så hvad gør man så?

Jo altså, det er jo ikke fordi jeg mangler videoer i arkivet. Så jeg har kigget i samlingen af videoer, der er en del af mine online produkter, men som ikke er offentligt tilgængelige, og jeg har fundet en frem, som jeg tror du bliver glad for.

 

Lynlås Guide – Sådan syr du en usynlig lynlås i tøjet

Hvis du har læst overskriften, så har du allerede gættet, hvad det er jeg har fundet til dig. Det er nemlig en guide til at sy en usynlig lynlås i tøjet.

En usynlig lynlås er lidt speciel, idet den har spiralen på bagsiden i stedet for på forsiden som en almindelig lynlås. Fidusen i det er, at man kan sy stoffet helt tæt på spiralen, hvis man vipper den ud når man syr, og når den så vipper tilbage igen trækker den stoffet med sig. Det medfører at det lukker helt tæt hen over lynlåsen, så den bliver usynlig.

Det kan godt være man lige skal prøve det et par gange, inden lynlåsen er helt usynlig. Og i nogle stoffer er det næsten umuligt at skjule den helt, mens andre stoffer, som altid, er mere taknemmelige. Når en usynlige lynlås er syet rigtigt i, ser det sådan her ud:

Lynlås - Guide til Usynlig lynlås
Usynlig lynlås. Det eneste synlige er skyderen i toppen.

 

Der er 2 metoder man kan bruge, til at sy en usynlig lynlås i.

Hvis du har en speciel trykfod til usynlig lynlås, så anbefaler jeg varmt at du bruger den. Til nogle maskiner er den med som standard udstyr, men er den ikke det, kan man købe en grøn plastik trykfod, der passer til de fleste symaskiner. De skal bare vide i butikken hvilken model din symaskine er, så burde de kunne finde en usynlig lynlås trykfod, der passer.

 

Lynlås - Guide til Usynlig lynlås
Plastik trykfod til usynlig lynlås, der passer til de fleste symaskiner.

 

I videoguiden til usynlig lynlås kan du se hvordan man syr lynlåsen i med begge metoder – altså både med og uden en special trykfod.

Se videoguiden her:

Hvis du ikke har turdet springe ud i at sy en usynlig lynlås i tøjet endnu, så prøv det af i en stofrest inden du tester dine evner i tøj. Det koster ganske vist en ekstra lynlås, men den koster trods alt ikke så meget som fx. en hel kjole.

 

Her kan du lære mere:

Er du i tvivl om, hvordan en usynlig lynlås adskiller sig fra en almindelig lynlås, så se videoen i dette blogindlæg.

 

Er du begynder, og vil gerne lære flere grundlæggende syteknikker, så kig nærmere på dette online kursus i syning.

 

Er du mere øvet, og kunne godt tænke dig at vide, hvad det er for 13 syteknikker med lynlåse, jeg kan lære dig, så kig nærmere på denne online workshop i lynlåse.

 

 

Kunne du lide dette indlæg? Del det gerne på facebook herunder.

6 thoughts on “Lynlås – Video guide til usynlig lynlås

  1. Hvis man skal sy den i en pude, er det så nemmest at sy ind i begge sider også montere lynlåsen? Eller skal man, som i videoen kun sy den ene side inden?

  2. Hej jeg er meget glad for alt det du viser os Mit barnebarn har vist mig hvordan jeg kan gør så jeg kan høre din video med hilsen Inge Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *