5 gaveideer til konfirmanden (eller din veninde, der gerne vil lære at sy)

Vi elsker gaver! (Hvem gør ikke det…) Især gaver, der har noget med syning at gøre. Og vi er ikke de eneste. Mange af vores kursister ønsker sig de mest mærkelige ting, hvis man spørger deres familie og venner. De ønsker sig 200 meter mønsterpapir, helt specielle sakse til mindre formuer og mærkelige dimser og dutter, der hverken er pæne eller minder det fjerneste om øreringe.

Hvis du skal købe en gave til en, der syr, skal du vide det her: synørder bliver LYKKELIGE for sygrej. Og nej, det er måske ikke super sexet at troppe op til den store fest med en kasse fuld af plastikdimser og metaldutter, du ikke aner, hvad man skal bruge til. Men helt ærligt: de bliver brugt mere i hverdagen end de dyre øreringe, der ikke stod på ønskelisten. Og det kan altså også noget.

Men hvad skal du så købe? Der er mange muligheder. Her har vi samlet 5 gaveideér i den lidt dyre ende til de store fester som fx konfirmationen eller den runde fødselsdag.

 

1: Sykurser

Alle kan lære at sy. Alt det kræver, er en samling gode vejledninger. Sådan nogen (altså gode vejledninger) har vi proppet vores online sykurser med. Vi har hjulpet flere tusinde kursister med at gå fra ikke at vide, hvordan et symønster virker til at have en garderobe fuld af tøj, de selv har syet, og vi kan også hjælpe din veninde, niece, kusine, datter eller dig selv. Sykurser er særligt vigtige i starten af syrejsen, hvor der er meget nyt at holde styr på. Den første tid har man ekstra brug for at blive guidet og holdt i hånden af nogen, der allerede kan sy. Men selv når man føler sig hjemme i syningen, er der nyt at lære. Vi underviser i alt fra hvordan du som nybegynder tråder din symaskine og syr en holdbar søm til hvordan, du som rutineret synørd tegner dine egne symønstre fra bunden efter dine mål og designer lige præcis det tøj, du drømmer om at gå med.

Til nye synørder, der måske ikke er helt så nørdede endnu, men drømmer om at blive det, anbefaler vi vores serie med online begynderkurser: Sy Dit Yndlingstøj.
Vi har udgivet 2 online sykurser til begyndere, og du får 15% rabat ved at købe dem begge på en gang. Når du giver kurset som gave, skal du klikke på det lille “Køber du til nogen andre” -link, når du bestiller og derefter vinge af i den lille “Gave” boks. Så kan du skrive navn og emailadresse til den, der skal have adgang til kurserne. Du kan også vælge hvornår gaven skal gives og mailen med adgang skal sendes.

Køb den bedste start-gave til en kommende synørd her:

Sy Dit Yndlingstøj – Begynderpakke

Den perfekte syrejse

 

 

2: Uundværligt sygrej

Syning kræver noget sygrej. Og der er virkelig meget forskelligt sygrej derude. Både noget, der er helt og aldeles overføldigt og noget, du ikke kan undvære, når du syr. Skal du købe en gave til en, der ikke syr så meget endnu, kan det være lidt en gættekonkurrence at finde ud af, hvad de har brug for. Det er ikke sikkert, det hjælper at spørge, for vedkommende ved det måske ikke engang selv. Vi ved det. Derfor har vi gjort det nemt for dig at give en god sy-gave ved at samle det vigtigste sygrej i et lille sygrejs-kit til begyndere. Kittet indeholder:

* Knappenåle
* Nåle til håndsyning
* Ritråd (gør mange detaljer MEGET nemmere – både for begyndere og øvede synørder)
* Skrædderkridt
* 150 cm målebånd.
* Universal Symaskinenåle str. 80/12
* Opsprætter
* Broderisaks (lille trådsaks)
* Lineal til symønstre

Når man køber sygrej, uanset om det er til sig selv eller til andre, er det vigtigt ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Især sygrej som nåle, knappenåle og sakse skal være gode, ellers bliver den nye hobby hurtigt et mareridt i stedet for en drøm, der går i opfyldelse. Heldigvis er det meste af det sygrej, man har brug for, ikke ret dyrt. Derfor oplever vi tit at folk, der skal købe gaver til synørder, er nødt til at “finde på” en masse ekstra ting for at komme op på et fastlagt gavebudget. Med vores begynder sy-kit behøver du ikke finde på en masse unødvendige småting. Her har vi samlet unndværlige ting som man oven i købet sagtens kan bruge mere end en af, fordi det med tiden bliver brugt op eller slidt ned og skal skiftes ud.

Køb et begynder sy-kit med nødvendigt sygrej i god kvalitet her:

Begynder Sykit

Sy kit

 

3: Stof

Syning kræver stof. Altid og hele tiden. Nogen køber stof og finder ud af, hvad de skal sy af det bagefter. Andre finder ud af, hvad de vil sy og køber stof til det. Uanset om den synørd, du skal købe en gave til, er den ene eller den anden type, så er der et behov for stof, der skal dækkes. Løbende. Faktisk er der nogen, der mener at stofkøb og syning er to helt forskellige hobbyer, der ikke nødvendigvis har noget med hinanden at gøre.

Det kan være lidt vovet at købe stof til andre. Lidt ligesom tøj, sko eller smykker. Man skal enten kende personen virkelig godt eller have en meget specifik ønskeliste. Eller, naturligvis, være den vovede type der tager chancen og bare køber noget. Det er ikke helt så risikabelt med tøj, sko og smykker, der kan returneres hvis de ikke falder i god jord. Og her er der en meget vigtig detalje at være opmærksom på, når du giver gaver til synørder: stof, der er klippet af rullen og købt i en stofbutik, kan ikke byttes igen. Der er meget få butikker, der tilbyder at tage afklippet stof retur, og det er på ingen måde en service, man kan forvente.

En mere sikker metode til at give stof i gave er derfor at give et gavekort til en stofbutik.

Hvis der ligger en stofbutik ude i den virkelige verden tæt på den synørd, du skal købe gave til, så synes vi du skal købe et gavekort til den. Stofbutikker er helt utroligt vigtige for folk, der syr. Vi har brug for at kunne komme hen et sted og mærke på udvalget og se farverne i dagslys og holdt op til vores ansigt. Det kan være enormt svært at købe stof på nettet, hvis man ikke ved præcis, hvad man skal have. Og eftersom man ikke kan returnere stoffet, når det først er købt, har vi brug for så mange små, uafhængige stofbutikker rundt i landet som overhovedet muligt.

Har du ikke den fjerneste idé om, hvor der ligger en stofbutik, så har vores følgere på Facebook og Instagram heldigvis hjælp til dig. De har nemlig delt alle deres yndlings stofbutikker med os, og dem kan du se i kommentarerne til de her 2 opslag:

Yndlings stoftbutikker – Instagram

Yndlings stofbutikker – Facebook

vælg det rigtige stof

 

4: Symaskine

Syning kræver naturligvis også en symaskine. Og den skal helst være god, det siger sig selv. Men hvad er en god symaskine? Det er der mange…virkelig mange… meninger om. En god symaskine for os på syværkstedet er en maskine, der syr stabilt og hvor sømmene er pæne både på forsiden og bagsiden. Det gælder uanset om man er begynder eller rutineret. Vi bliver tit spurgt, hvilken symaskine vi vil anbefale til begyndere. Svaret er, at vi faktisk anbefaler de samme 2 symaskiner til alle. Begge maskiner er i den billige ende af “gode symaskiner” prisklassen. Og i den højde ende af hvad de fleste forestiller sig at betale for deres første symaskine. Men sandheden er, at det ikke kan svare sig at købe en billig symaskine i et supermarked, for den syr ikke stabilt nok. Resultaterne bliver derfor ikke helt så gode, som de burde. Derimod bliver det unødvendigt besværligt at sy og indstille maskinen, og syningen bliver måske ikke den hobby og det fristed, man drømte om.

Vi anbefaler enten:

Brother Innovis 15 (det er den her: https://guldager-symaskiner.dk/brother-nv15)

eller

Brother A16 (det er den her: https://guldager-symaskiner.dk/brother-a16)

De to links er til Guldager Symaskiner, som er den symaskineforhandler vi selv bruger. Men man kan købe symaskinerne flere steder i landet. Er der ikke råd til en af dem i gavebudgettet, så overvej at giv penge som tilskud til symaskine eller at gå sammen med nogle af de andre gæster, så der er flere penge at gøre med.

På syværkstedet, hvor vi syr hver eneste dag og igennem mange år også har haft kursister på syhold, har vi udelukkende de her 2 maskiner. De syr upåklageligt og markant pænere end virkelig mange andre symaskiner der koster både det dobbelte og 3 gange så meget. Efter at vi i årevis har set hvordan vores kursister kæmper med at få helt perfekte sømme og skal indstille alt muligt mærkeligt, vi aldrig piller ved, er vi helt skråsikre i vores anbefaling: køb en af de små modeller fra Brother til 4-5000 kr. Ikke så meget mere pis med det.

Vil du vide mere, så har vi skrevet en lang gennemgang og anbefaling af Brother Innovis 15, som du kan læse her:

 

Syværkstedets favorit symaskine: Brother Innovis 15

 

 

5: KAI eller Paul

(Dårlig humor alarm!!) Det er ikke fætter Kai eller onkel Paul, du skal pakke ind i en papkasse og binde en sløjfe omkring. Men KAI og Paul er nogle af vores mest brugte…. sakse… på syværkstedet. Det er stofsakse i virkelig god kvalitet, som gør det til en leg at klippe alt slags stof.

Bevares, når man er helt ny sybegynder kan man godt klare sig med en mindre professionel stofsaks. Men ligesom med det andet sygrej og symaskinen, så bliver tingene altså bare nemmere, når man har noget godt grej.

KAI er et japansk mærke, der producerer sakse, og de har stofsakse i flere prisklasser. Det er deres dyreste sakse, der er værd at gå efter. De hedder “KAI Professional” og er også kendt som “7000 serien”, fordi alle modellerne i serien hedder noget med 7000 (fx 7230 eller 7250). Der er forskellige størrelser håndtag og forskellige længder blad på saksene, så find en, der passer til størrelsen på den hånd, der skal klippe. En konfirmand skal højst sandsynligt have en mindre udgave end en mand på 50 år. Men de vil begge blive virkelig glade for at klippe med en stofsaks, der ikke brokker sig, uanset hvad de sætter den til at klippe i.

Er budgettet ikke til den helt dyre KAI saks, så lad være med at tage de billigere modeller. Skift i stedet til Paul. (Jep, vi er utro så det basker på syværkstedet. Kun det bedste er godt nok, og vi shopper gerne mellem mærker).

Paul er et tysk mærke, der også laver virkelig gode sakse. Vi er særligt glade for deres billige model, der har et lidt mindre håndtag end de fleste skræddersakse, og klipper næsten lige så godt som den professionelle KAI saks. En stor udfordring for mange kvinder er, at skræddersakse er lavet til mandehænder. Det sætter håndens muskulatur på overarbejde, når man klipper med en for stor stofsaks, og det kan faktisk være direkte smertefuldt (hilsen dameskrædderen, der kom til at købe en meget dyr, meget flot og meget god håndlavet, italiensk skræddersaks, som hun nul kan bruge, fordi den er lavet til granvoksne mænd og hun får kramper i hånden af at klippe med den)! Især til konfirmander, der som udgangspunkt må antages at have mindre hænder end voksne, kan Paulsaksen eller en KAI saks med et lille håndtag være en god plan.

Det kan godt betale sig at google både KAI og Paul saksene, for de er tit på tilbud i forskellige webshops. Du kan blandt andet købe dem hos Symaskinexperten, hvor du får 10% rabat, hvis du bruger rabatkoden “skaberlyst”.

Se udvalget af stofsakse hos Symaskinexperten her: https://symaskinexperten.dk/shop/sakse-443c1.html

 

Stofsakse

 

 

De gaveideér du har fået her, er i den lidt dyre ende. Du kan også sagtens finde sygaver der er billigere, hvis det ikke er en konfirmation eller anden stor fest, du skal til. Eller hvis gavebudgettet bare ikke er helt heroppe at ringe.

Mindre gaver kunne fx. være sybøger, et online Synoter magasin, en ny opsprætter (uden resten af sy-kittet) eller 4 ruller god sytråd i yndlingsfarven. Det lyder måske ikke af meget, men det kan skabe stor glæde i den rette sykasse.

Vi håber, du finder den helt perfekte gave til din (kommende) synørd.

God fest 🥳

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap