50’er inspireret nederdel

I slutningen af Juli var jeg en tur i København, og der købte jeg bl.a. det her prikkede stof hos I.W.Hvidberg. Det er en blanding af hør og polyester, og er ret tykt fordi det er dobbelt vævet. Det strutter rigtig fint, og har hørrens lidt stive udtryk, så jeg tænkte med det samme, at det ville være godt til en 50’er inspireret nederdel.

Skøøønt prikket stof af hør/polyester fra I.W. Hvidberg i København.
Skøøønt prikket stof af hør/polyester fra I.W. Hvidberg i København.

Jeg lod mig rive lidt med undervejs, og blev grebet af min indre skrædder. Så mange af detaljerne og finishen er håndsyet. Det tager længere tid fx. at sy linningen til i hånden, og lave trådtrenser i hånden osv., men til gengæld larmer det ikke, så man kan høre musik eller podcast imens. Det er super smart.

Jeg syede denne nederdel af stoffet:

Forfra ser nederdelen sådan ud. Med 2 læg, hvor indsnittene er lagt ind i læggene, og er med til at give vidde.

Forfra ser nederdelen sådan ud. Med 2 læg, hvor indsnittene er lagt ind i læggene, og er med til at give vidde.

 

Bagstykket minder om forstykket, bortset fra, at der er en søm midt bag med usynlig lynlås og knaplukning i linningen.

Bagstykket minder om forstykket, bortset fra, at der også er en usynlig lynlås + knaplukning i linningen.

 

Jeg elsker metal knapper – især hvis de er lidt specielle i designet. Og hvis nu lynlåsen ikke havde passet til stoffet, kan man male skyderen med neglelak. Det er alligevel kun den, der kan ses, hvis man har syet lynlåsen rigtigt i. Og det kan man bl.a. lære på mit online kursus “Kom Godt I Gang Med At Sy”.

Jeg elsker metal knapper - især hvis de er lidt specielle i designet.

 

Wienerlæggene er foldet i stoffet, så der ikke er nogen syninger på langs af nederdelen. Det kræver lidt ekstra stof, men giver et blødere fald i stoffet. Denne teknik kan du også lære i dette kursus.

Wienerlægene er foldet i stoffet, så der ikke er nogle syninger på langs af nederdelen. Det kræver lidt ekstra stof, men giver et blødere fald i stoffet.

 

Foret er syet på inden linningen er syet fast, så alle trævlekanter i taljen er gemt inde i linningen. Linningen er syet fast i hånden i den nederste kant. Foret er også syet fast til lynlåsen i hånden.

Foret er syet på inden linningen er syet fast, så alle trævlekanter i taljen er gemt inde i linningen. Som jeg "kom til" at sy fast i hånden.

 

I taljen har jeg lavet stropper af lange trådtrenser. De fylder næsten ingenting, så de generer ikke, men er alligevel stærke nok, til at holde nederdelen på bøjlen. Hvis ellers de er hæftet ordentligt fast.

Opdatering: der er en smartere måde at sy trådtrenser som stropper i dine nederdele. Den kan du se her <<

I taljen har jeg lavet stropper af lange trådtrenser. De fylder næsten ingenting, så de generer ikke, men er alligevel stærke nok, til at holde nederdelen på bøjlen. Hvis ellers de er hæftet ordentligt fast.

 

I bunden er foret holdt fast til stoffet med en trådtrense, så det bliver på plads, og ikke skøjter rundt inde i nederdelen. Og så har jeg lagt stoffet op med et skråbånd lavet af foret, for at få en mere afbalanceret overgang fra 2 til 1 lag stof.

 

I bunden er foret holdt fast til stoffet med en trådtrense, så det bliver på plads, og ikke skøjter rundt inde i nederdelen. Og så har jeg lagt stoffet op med et skråbånd lavet af foret.

 

 

Opdateret marts 2022.

Læs også:

2 thoughts on “50’er inspireret nederdel

  1. Jette Lægaard says:

    Jeg ved at det er en gammel sag du har lavet, men jeg synes den er så skøn.
    Jeg har et spørgsmål mht foret. Er der også læg i det?

    Tak for en skøn side, som jeg læser flittigt 🙂

    Vh Jette

    • Signe Eriksen says:

      Hej Jette
      Tusind tak 🙂 Foret har ikke læg, nej. Det har ekstra vidde, men er ikke helt så stort som nederdelen i bunden. I taljen passer det til nederdelen, når læggene er foldede.

      Kh
      Signe / Skaberlyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap