Brevkasse Fredag – Sy en hætte i en t-shirt

haette_header

Fredag – juhuu!

Weekend og brevkasse på Skaberlyst bloggen.

Bliver det bedre? Det tror jeg ikke.

I dag er spørgsmålet ikke et, der er kommet på mail, men et fra det sykursus, jeg underviste på i starten af sommerferien.

Kursets yngste deltager, Klara, arbejdede med en hættetrøje, som vi lavede helt fra bunden. Vi nåede ikke at sy hætten i, så jeg har lovet Klara en video guide til hætten, så hun selv kan færdiggøre trøjen derhjemme.

Og når jeg nu laver den….så skal du da også have glæde af den.

Teknikken er super i jersey og andre strækstoffer som fx. isoli, som man bruger til sweatshirts. Men den kan faktisk også bruges i vævet stof, hvis du er helt sikker på at halsudskæringen er stor nok, til at du kan få hovedet igennem.

 

Min prøve er syet i 3 forskellige stoffer. Og tråden er i kontrastfarve, så du kan se, hvad der sker. I din egen hætte kan du enten bruge forskelligt stof for at få en effekt ud af det, eller du kan bruge samme stof som blusen. Men lov mig, du bruger tråd, der matcher!
Jeg har ikke brugt tid på at stryge og ordne forkanten på min prøve. Det anbefaler jeg du gør, så bliver resultatet meget finere og mere færdigt. Men du får lov at se mit resultat alligevel:

haette_front  haette_back  heatte_down

Skal du sy en hætte i en jakke eller anorak, hvor der er en åbning foran, så er det en anden teknik du skal bruge – den kan vi tage en anden dag, hvis der er nogen der spørger til det.

Videoen i dag er ret lang. Det er en perfekt begynder guide, men lur mig, om ikke også dig, der er mere øvet, får en masse ud af den. Du kan se den her:

 

Hvad synes du om guiden? Kan du bruge nogle af de fif’s jeg deler i den? Skriv gerne en kommentar herunder.

Hvis du kunne lide videoen – så klik “like”. Og hvis du selv har et spørgsmål, du gerne vil have en video guide til, så skriv det til mig på info@skaberlyst.dk.

 

Hav en skøn weekend – fredags brevkassen er tilbage igen næste fredag.

God syning!

Læs også:

8 thoughts on “Brevkasse Fredag – Sy en hætte i en t-shirt

 1. Jannie Petersen says:

  Sikke en god video, lige til at arbejde efter! Hvor har du mønsteret fra? Synes ikke jeg kan finde nogen tilsvarende, og det ville være en dejlig t-shirt her til efteråret. Eller har du bare et universalmønster til hætten?

  Synes faktisk det er smart at hætten er i andre stoffer

  • Signe Eriksen says:

   Dejligt at videoen giver mening 🙂

   Jeg har faktisk bare tegnet et mønster i fri hånd på stoffet….sådan ud fra, hvordan jeg ved et hættemønster skal se ud. Det skulle jo ikke passe til et bestemt hoved her til prøven, så har bare taget den på rutinen.

   I den tilskærings bog, der kommer på et tidspunkt, der laver jeg en guide til at tegne sine egne hættemønstre. Det er nemlig super nemt.

   Og ja, det ser ikke så tosset ud med de forskellige stoffer, som det lige føltes da jeg lavede det 😉 Tror nu alligevel jeg ville overveje sammensætningen lidt mere, hvis det var til noget “rigtigt” 😉

 2. Karen says:

  Hej Signe. Sidder og ser alle dine gode videoer. Meget lærerige og inspirende. Jeg har et spørgsmål: når du laver stikninger i jersey stof, hvilken søm bruger du så? Vil gerne have andre muligheder end tvillingnålen. Jeg har en Pfaff Ambition 1,5 (helt ny) og den har masser af sømme. Mener der er en “stretch ligesøm”, den havde jeg tænkt på at bruge. Sidder stadig og prøver sømme af på vidunderet. Den har lige afløst en 32 år gammel Elna 🙂

  Hilsen Karen

  • Signe Eriksen says:

   Hej Karen, tillykke med din nye maskine 🙂 Jeg bruger enten en almindelig stikning med lidt længere stinglængde hvis det er steder der ikke er behov for at stoffet strækker sig fuldt – fx i store halsudskæringer, hvor man sagtens kan få hovedet igennem. Og ellers bruger jeg stræksømmen. På min maskine er den væsentlig mere fleksibel end tvillingenålen. Husk at sy med en ball-point nål, når du syr i strik, så garnerne ikke bliver skåret over af nålen.

   Kh
   Signe / Skaberlyst

 3. Sus says:

  Hej Signe,
  Jeg er også rigtig glad for dine videoer. Tak fordi du deler!
  Jeg vil rigtig gerne prøve mig frem med din måde at lave hætte på til en hættetrøje. Jeg vil dog lige spørge om noget fordi i min opskrift står der at det er vigtigt at sy et skulderforstærkningsbånd med ellers vil det ikke ligge pænt glat.
  Det ser ikke ud til at du syer et skulderforstærkningsbånd med, men jeg synes at resultatet er rigtig pænt. Mine spørgsmål er: hvor skulle skulderforstærkningsbånd syes på og hvad ville forskellen blive i forhold til det resultat du har vist på din video?
  VH og rigtig god sommer til dig
  Sus

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej Susanne
   Det svinger lidt, om jeg syr skulderforstærkning i eller ej. Jeg synes ikke det giver en kæmpe forskel på den korte bane, når der er elastan i stoffet, men hvis man gerne vil have sine jersey kjoler og t-shirts til at holde i rigtig mange år, så er det en god idé at gøre det. Er der ikke elastan i stoffet er det en god idé med skulderbåndet, da stoffet så ikke trækker sig tilbage i facon på samme måde, og derfor har brug for lidt hjælp til at holde faconen. Det er et lille bånd, der bliver syet med i skuldersømmen. I jersey skal det være elastisk. Jeg bruger tit bare en tynd strimmel af stoffet, der er klippet på langs, så det ikke giver sig helt så meget.
   Kh
   Signe / Skaberlyst

 4. Ulla Jørgensen says:

  Hej Tak for dine fantastiske hjælpevideoer, jeg ville rigtig gerne se hvordan teknikken er til en åben trøje, hvordan sættes hætten i forhold til knapper eller lynlås.
  God fredag.
  VH Ulla

  • Signe Eriksen / Skaberlyst says:

   Hej Ulla
   Det har jeg desværre ikke en video på endnu. Der er lidt af det i online kurset “Syteknikker No. 2 – Lynlåse”, hvor jeg viser hvordan man syr en delbar lynlås med belægning. Der kan man sy hætten i halsen, inden lynlåsen syes i. Men jeg har ikke (endnu) vist, hvordan hætten syes i. Du skal sy hætten førdig, og sy den fast til halsen, så kanterne af hætten passer med kanten af lynlåsen/sømlinjen. Det er en oplagt opdatering til lynlås kurset, så den kommer lige på den liste 🙂
   https://skaberlyst.dk/butik/lynlaase-online-workshop-syteknikker/

   Kh
   Signe / Skaberlyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap