Detaljer i Liberty stof

jakke_header

Hvor er det godt, at man kan lave detaljer i Liberty stof, når nu man har erkendt at man ikke er sådan en, der kan bære en hel kjole i det fine printede bomulds stof.

“Man” er selvfølgelig mig.

Og jeg elsker Liberty stof. Kvaliteten, farverne og de mange forskellige prints.

Men jeg er bare ikke sådan en, der lige kommer dansende igennem sommeren i en småblomstret kjole. Uanset hvor lækker kvaliteten så ellers er.

Kender du Liberty?

Liberty London er en butik i London (sjovt nok…). Den er 138 år gammel, og har fra starten solgt luksusvarer  indenfor tøj, skønhedsprodukter og accessories.

Og stof.

Verdensberømt bomuld i høj kvalitet med blomsterprint i tusind farver (antal af farver er muligvis lettere overdrevet).

Mange af de fine prints bliver lavet på en fabrik i England. Jeg fandt en lille video på Liberty’s hjemmeside, hvor de viser processen med at gøre det rå bomuldsstof klar og printe det. Hvis du er nysgerrig (hvem er ikke det?), kan du se den her: http://www.liberty.co.uk/liberty-tv-printing-tana-lawn/article/fcp-content.

Det helt særlige ved Liberty stof er kvaliteten. Den er blød og tynd uden at være skrøbelig. Og printet er super skarpt. Den klassiske Liberty bomuld hedder Tana Lawn, og er opkaldt efter en sø (Tana Lake) i Sudan, der ligger i det område, bomulden kommer fra. Lawn betyder i øvrigt “Kammerdug”, som er det danske ord for lærredsvævet bomuld a’la’ Liberty – så ved du også det.

Der findes forskellige billige efterligninger i grovere vævet bomuld med mere eller mindre udflydende prints. De kan godt ligne lidt, hvis man har glemt at få sine kontaktlinser på. Men det er IKKE Liberty. Liberty stof er hunde dyrt, og det er næsten aldrig på udsalg, så hvis du finder “Liberty” stof til 30-40 kr meteren er det ret sandsynligt ikke ægte

 

Nå men altså, når jeg nu har erkendt, at det ikke går med en hel kjole eller bluse, så er det som sagt godt, at man også kan bruge Liberty stoffet til detaljer. Det har jeg gjort i denne jakke, hvor jeg har brugt det til at kante sømrummet, og som tittekanter i ærmerne.

Jakke i uld med kanter af Liberty stof.
Jakke i uld med kanter af Liberty stof.

 

Indersiden af jakken - Liberty stof brugt til at kante sømrummet.
Indersiden af jakken – Liberty stof brugt til at kante sømrummet.

 

Teknikken jeg har brugt til både sømrummet og oplægningen er en Hong Kong søm.
Teknikken jeg har brugt til både sømrummet og oplægningen er en Hong Kong søm.
Knapperne er fra en knap butik i Paris, hvor de havde så mange fine knapper, at jeg brugte næsten hele feriens shoppe budget i den butik.
Knapperne er købt på en sommerferie i Paris. Butikken havde så mange fine knapper, at jeg brugte næsten hele feriens shoppe budget der.

 

Tittekanten i ærmet var lidt et eksperiment, men det gik meget godt, og skaber lidt ekstra kant til ærmet. Med tittekanterne her kan jeg nøjes med en lille skulderpude, uden at jakken kommer til at se slasket ud.
Tittekanten i ærmet var et eksperiment, som heldigvis lykkedes. Tittekanterne skaber lidt ekstra “kant” til ærmerne, som betyder at  jeg kan nøjes med en lille skulderpude, uden at jakken kommer til at se slasket ud. Normalt har jeg brug for en rigtig skrædder-skulderpude i den her type jakker, fordi mine skuldre er så runde, men de er ikke så fikse i en jakke uden for.

Min favorit forhandler af Liberty stoffer herhjemme er City Stoffer i Aarhus. Mariann, som har butikken, er god til at købe varieret ind, og har altid et stort udvalg. Det er de ægte Liberty stoffer, hun har, og jeg kan se på hjemmesiden, at jeg snart skal derned igen. Der er kommet nyt siden jeg var der sidst.

Hvor køber du dine Liberty stoffer? Del gerne et par tips til gode stofbutikker i kommentarerne herunder – jo flere af os, der handler i de samme butikker, desto mere lækkert stof kan vi få dem til at købe hjem til os.

 

Læs også:

12 thoughts on “Detaljer i Liberty stof

 1. Mette says:

  Sikke en lækker jakke og det er super flot med Liberty kanterne. Jeg er selv helt vild med Liberty og plejer at købe det hos Shaukat i London. Bettyp har lige fået forhandling af Liberty og hun har valgt nogle virkelig fine print. Prøv at kigge forbi hvis du vil fristes.

  Kh Mette

 2. Jannie says:

  Flot jakke, og smart måde at få ekstra detaljer på. Jeg er heller ikke typen der går i småblomstret tøj fra top til tå, så jeg kan sagtens bruge din idé med at lade det indgå som detaljer på den ene eller anden måde.

  Kan du ikke en gang vise hvordan man laver Hong Kong søm? Nu har jeg stødt på udtrykket et par gange…

  • Signe Eriksen says:

   Tak Jannie, og ja, det er en genial måde at få fine detaljer ind i tøjet. Jeg arbejder på en online klub, hvor Hong Kong søm er en af teknikkerne i det første tema. Jeg tror det er klar til december – måske midt/sidst i november hvis jeg er sej. Så skal jeg nok råbe højt på nyhedsbrevet.

 3. Kirsten says:

  Også jeg er vild med din anvendelse af Liberty, da jeg foretrækker ensfarvet eller i hvert fald begrænset brug af spraglet stof. Jeg er optaget af de skjorte mange mænd går med i øjeblikket, hvor der er sat mønstrede stoffer ind i standen i kraven og stolpe m.v.
  Kunne godt tænke mig at bruge Liberty i en ternet storskjorte til mig selv.

  • Signe Eriksen says:

   Der er tit gode detaljer at hente i herretøj. Liberty stof i stand og inde i en stolpelukning vil være genialt! Jeg var forbi Citystoffer i Århus den anden dag, og lige nu har hun vildt mange forskellige Liberty stoffer. Jeg har aldrig set så mange på et sted før! Og mange af dem er ret dæmpede i både design og farver 😉

 4. Lisa says:

  Hvor er det fedt med denne insider-viden i kommentarfeltene. Jeg er helt, helt grøn i at sy, men jeg er dybt fascineret, og jeg glæder mig til at komme igang. Din blog, Signe, og disse lækre tips gør det meget nemmere! Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »
Share via
Copy link
Powered by Social Snap