Glem nu lige størrelsen et øjeblik

Noget, der fylder en del i min bevidsthed for tiden, er det der med tøjets størrelse. Måske er det fordi jeg er gravid, og efterhånden er vokset ud af alt mit tøj, så jeg, heldigvis, har været nødt til at købe og sy en ny garderobe. Selvom det er en garderobe, der kun skal holde i et par måneder, vil jeg kun have godt tøj i den. Tøj, jeg virkelig kan nyde hver eneste dag resten af graviditeten.

Kroppen ændrer sig hele livet

Alle, der har været gravide, ved hvor vildt kroppen ændrer sig i den periode. Men den ændrer sig jo også, når man ikke er gravid. Når alt er ”normalt”, og igennem hele livet. Det er ikke noget, man lægger mærke til til hverdag, men over en årrække kan man se på ens tøj, at det ændrer karakter. Det, der tidligere var yndlingsbukserne, som bare fik følelsen af at være sexet og moderne helt frem, er pludselig ikke til at holde ud at have på. De passer pludselig ikke til nogle af de t-shirts, der ligger i skabet, og er bare helt håbløse til de nye støvler.

Og det er helt fint.

Drop mindreværd og skyldfølelse

Mange kvinder har en tendens til, at skyde skylden på deller og en krop der ”hænger” mere end den har gjort. Resultatet af den slags tanker og følelser er dårlig samvittighed og mindreværd. Men det kan ikke betale sig. Vi ved jo godt, at tyngdekraften hiver i kroppen hele livet. Der er ikke noget at gøre ved det, og det er ingens skyld. Så i virkeligheden er det bare ved at være på tide med et par nye bukser. Som passer til den nye krop og det nye sted, man er i livet.

Og helt ærligt, det er da fedt. Det er fedt, at man ikke kan finde sin perfekte tøjstil og størrelse, og så holde sig til det hele livet. Det er fedt, at man er nødt til at forholde sig til kroppen, og til hvem man er på et givent tidspunkt. Først når man gør det, kan man klæde sig efter, hvem man er. Det er meget sjovere at udvikle sig og eksperimentere med pasforme, kvaliteter og design, end at være den samme hele livet.

Tøjet skal være en støtte

Den gode nyhed er, at når man klæder sig i overensstemmelse med kroppen og ens personlighed, kan tøjet være en rigtig god støtte, og virkelig få en følelse frem, som man har det godt med.

Så glem det der med størrelser lidt. Kig i spejlet og, vigtigst af alt, mærk efter! Tøjet skal føles godt. Og det skal give dig den følelse, du gerne vil have. Hvad enten det er moderne, afslappet, sej eller noget fjerde. Du har jo for pokker tøjet på hele dagen – giv dig selv den gave at dit tøj passer til din krop og det sted, du er i dit liv. Så kan det være med til at støtte og styrke dig, i stedet for at pille dig ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *