Hemmeligheden bag en flot zigzag kant

Zigzag kanter er en super løsning, hvis man ikke har en overlocker. Men det kan faktisk godt være lidt svært, at få en pæn zigzag kant.

Der er flere, der oplever, at kanten “folder”, og bliver klumpet at se på. Trævlerne bliver godt nok holdt på plads, så stoffet ikke forsvinder af sig selv, men det ser bare ikke så professionelt ud. Og selvom det er indersiden af tøjet, så må det jo gerne se lidt lækkert ud.

Normalt anbefaler jeg at stryge zigzaggen bagefter, så sømmen bliver mere flad. Og det gør jeg såmænd stadig. Men her i starten af december opdagede jeg, hvad problemet måske også kan skyldes. Nogen gange i hvert fald.

Nu er jeg jo blevet mor, og så er det min opgave, at sørge for, der er julesokker i december (synes jeg selv). Og når jeg nu også er skrædder, så kunne jeg altså ikke få mig selv til at købe nogen. Jeg kunne i øvrigt heller ikke finde nogen, jeg synes er pæne.

Så i gang med symaskinen. Resultatet blev ganske godt, og jeg fik som sagt en lille a-ha oplevelse med på vejen.

julesok

Jeg var lidt i et dovne hjørne den dag, jeg syede dem, så jeg gad ikke skifte trådene på overlockeren (jaja, jeg ved godt det tager under 1 min.). Så jeg besluttede at zigzagge kanten i sokkens åbning – der hvor ribben er syet fast.

Da alle lagene var syet sammen, så det sådan her ud:

zigzag1

Og det gav en lidt klumpet zigzag, som ikke vær særlig pæn. Det går jo ikke, selvom den bliver dækket af ribben. Så jeg klippede kanten af (doven igen – hvorfor sprætte op, når man bare kan klippe sømmen af?)

Så så kanten sådan her ud, inden zigzag:

zigzag2

Det er en helt anden kant, der er meget nemmere at få pæn og jævn. Og rigtig nok – zigzaggen ligger sig pænt i kanten. Der er ikke noget ekstra stof, der bliver foldet ind. Alt er i samme tykkelse, og derfor bliver sømmen meget bedre.

zigzag4

zigzag3

 

Bare et lille tip. Håber du kan bruge det. Det virker nok ikke i alle stoffer, men i de fleste tilfælde vil jeg tro, det gør en mærkbar forskel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *