Inspiration til pyntestikninger

header_shorts

Lige inden ferien sad jeg ved symaskinen med et lille dilemma.

Jeg var ENDELIG kommet i gang med selv at sy til min dreng på 1½ år. Han har en masse “hjemme-syet” tøj, men det er ikke mig, der har lavet det. Det er min søde moster. Og selvom hun syr og strikker nogle skønne ting, som altid passer perfekt og kommer med posten lige når vi er ved at løbe tør (TAK Lilly!), så har det alligevel gået mig lidt på, at jeg ikke selv var kommet i gang med at sy til ham endnu.

Jeg er af natur ikke så god til at følge regler, og kunne altså heller ikke helt affinde mig med et færdigt mønster. Så jeg har tilføjet nogle overskæringer, så jeg kunne sy med 2 forskellige farver stof.

Fordi det er sommer, og min unge er en af dem, der er ekstremt varme i sig selv, skulle stoffet være tyndt og let.

Men han er jo en dreng.

Og sådan nogle lette stoffer bliver hurtigt lidt feminine i udtrykket.

Hvilket dilemma!

Skulle jeg vælge det lette stof, og finde mig i et feminint udtryk?

Eller noget mere kraftigt stof, som er mere drenget i udtrykket?

Jeg satte mig til at se lidt grundigere på hans andre bukser, end man normalt gør til hverdag. Og kunne konstatere, at de bukser, jeg synes er fine til ham, næsten alle sammen har pyntestikninger. Præcis, som du kender det fra jeans.

Så løsningen blev det lette stof, men med jeans inspirerede pyntestikninger, til at give dem lidt visuel tyngde og gøre dem mere “rå” (lidt stort ord om et par børne shorts, men jeg satser på, du ved hvad jeg mener).

Dette trick kan bruges de fleste steder, man vil have noget meget let og fint til at virke mere råt og hårdt. Men lav et par prøver først, for det er ikke alt stof, der egner sig til pyntestikninger.

Du kan også bruge tricket med at kigge på det tøj, der har det udtryk, du gerne vil have, og så prøve at analysere dig frem til, hvad det er der giver lige præcis det udtryk. Det er ret sjovt, og tøjet får pludselig meget mere liv og mening.

De færdige shorts forfra.
De færdige shorts forfra.

 

De færdige shorts bagfra.
De færdige shorts bagfra.

 

Pyntestikninger bagpå. Der er 2 stikninger ved siden af hinanden i bagsømmen og overskæringen.
Pyntestikninger bagpå. Der er 2 stikninger ved siden af hinanden i bag sømmen og overskæringen.
Nærbillede af den dobbelte pyntestikning. Den er syet med en almindelig nål, og er 2 parallelle stikninger.
Nærbillede af den dobbelte pyntestikning. Den er syet med en almindelig nål, og består af 2 parallelle stikninger.

 

Overskæringen foran har også en dobbelt pyntestikning.
Overskæringen foran har også en dobbelt pyntestikning.

 

Indersiden er overlocket, og sømrummet er syet til den side, det naturligt falder til, for at undgå at skulle klippe hak.
Indersiden er overlocket, og sømrummet er syet til den side, det naturligt falder til, for at undgå at skulle klippe hak.

 

I får også lige et billede af knægten i sine fine nye shorts. Han er ikke en nem model!
I får også lige et billede af knægten i sine fine nye shorts. Han er ikke en nem model! Det her er det bedste billede jeg kunne få lokket ud af ham.

 

Blev du inspireret til selv at bruge pyntestikninger? Fortæl gerne andre om bloggen her, så de også kan blive inspirerede. Fx. ved at klikke på “like” knappen herunder.

Jeg vil også rigtig gerne høre fra dig, hvis du selv har erfaringer med pyntestikninger. Hvor har du brugt dem, og hvad virkede / virkede ikke? Skriv det i en kommentar, så kan andre lære af det også.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »

5 nemme

syteknikker

Få flot finish i dit yndlingstøj med

Giv os din email, så sender vi dig straks 5 nemme syteknikker, der sikre dig flot finish i dit yndlingstøj - uanset hvor meget du har syet indtil nu.

Du bliver samtidig tilmeldt vores mailliste, som du kan afmelde til enhver tid

Share via
Copy link
Powered by Social Snap