Lav en ny halsudskæring i dine kjoler og overdele

En ny halsudskæring kan være det eneste, der skal til, for at en ikke helt så god bluse eller kjole pludselig bliver helt perfekt.

Det kan derfor også være det eneste, der er galt, hvis du har et design, der bare ikke helt er som det skal være.

Halsudskæringen er altså en god ting lige at give lidt ekstra opmærksomhed, for det kan være helt ned til 0,5cm mere eller mindre udringning, der gør hele forskellen på bras eller brugbart.

Halsudskæringer er meget naturligt blevet en stor del af online kurset “12 bluser og kjoler i levende stof”. Der er nemlig ikke så meget at stille op med selve formen i et design med flagermusærmer, for hvis der bliver ændret for meget i ærmer og krop, så er det pludselig ikke længere flagermusærmer.

En halsudskæring er til gengæld nem at ændre, uden at lave om på tøjets form og silhuet. Så derfor har vi leget rigtig meget med forskellig halsudskæringer i online kurset.

forside_levendestof

Der er et utal af halsudskæringer, du kan vælge imellem. Jeg har samlet en hel del, som jeg selv synes er ret fantastiske, på dette Pinterest board. Nogle af dem er ret komplicerede, men hvis resten af ens kjole eller bluse er rimelig simpel, så er det oplagt at prøve kræfter med en vild halsudskæring.

En speciel halsudskæring er med til at skabe fokus omkring dit ansigt, fordi øjet automatisk drages af der hvor der “sker noget”. Så hvis du har noget, du gerne vil skjule (de fleste kvinder har et eller andet skørt tema omkring mave eller hofter eller bagdel eller andet fjollet, de håber ingen opdager), så er det bedste trick at sætte eftertrykkeligt fokus på noget helt andet.

Og de fleste af os vil gerne mødes i øjenhøjde. Vi vil gerne have at folk ser vores ansigt, ser os i øjnene når vi snakker med dem, og på den måde anerkender os. Det kan en halsudskæring hjælpe dig med at opnå – eller undgå.

Hvilken halsudskæring klæder dig?

Det gælder om at finde en halsudskæring, der klæder dig. Og det kan tage lidt tid og lidt øvelse. Men når du har fundet et par yndlinge, så har du et godt udgangspunkt at arbejde videre med og eksperimentere ud fra. Og det er lige hvad vi har gjort i det nye online kursus. Vi har leget med halsudskæringer og rygudskæringer.

Her er de 2 bedste halsudskæringer til mig: Bådhals og V-hals.

Halsudskæring - Online sykursus Halsudskæring - Online sykursus

Hvis du sådan lidt hurtigt vil finde ud af, hvilken halsudskæring klæder dig, så start med at prøve alle dine overdele og kjoler, og tag billeder. Det er tit nemmere at se på billeder end i spejlet, hvad der er rigtig godt. Har du ikke nok forskelligt i dit eget skab, til at se et tydeligt billede af hvad der er godt og skidt, så sæt et par timer af og gå i butikker.

Prøv så mange forskellige halsudskæringer, du kan finde. Bagefter sætter du dig på en café med en notesbog og en blyant, og tegner de 3 bedste af de halsudskæringer, du har prøvet. Det er de første 3, du skal teste i praksis i tøj du syr.

Uanset hvordan din endelige halsudskæring skal se ud, så er der nogle helt grundlæggende tricks i mønsterkonstruktionen, du bør kende – og ikke mindst bruge!

Et af dem er at teste forløbet af din halsudskæring hen over skuldersømmen.

Det er jo ikke sådan at man kun ser kroppen enten forfra eller bagfra. Både tøjet og kroppen ses også fra siden og fra alle mulige mærkelige vinkler. Folk, der er højere end dig, ser din halsudskæring oppe fra. Mens folk der er lavere end dig, ikke rigtig ser hvad der sker på toppen af skulderen.

Så det giver rigtig god mening at tænke over hvordan halsudskæringen kommer fra forstykket til bagstykket, og hvordan den ser ud hen over skulderen. Du skal se din halsudskæring som en helhed i stedet for som 2 enkeltstående linjer.

Se i videoen, hvordan du tjekker forløbet af din halsudskæring.

Du tjekker linjeførløbet i din halsudskæring ved at kopiere halsudskæring og skuldersøm fra dit forstykke, folde det i skuldersømmen (eller klippe papiret over i skuldersømmen), og lægge det op til bagstykket, så du har et helt forløb.

Så kan de se, hvordan linjerne mødes ved skulderen, og du kan overskue en hel halsudskæring.

Hvordan forløbet skal være, kommer an på designet. Bådhalse mødes i en spids, runde halsudskæringer er ofte mest udringede lidt foran skulderen mens V-halse er lidt mere udringede lige bag skulderen.

Videoen er en lille bid af en af videoerne i online kurset “12 bluser og kjoler til levende stof”. I online kurset lærer du at lave 3 forskellige grundmønstre til flagermusærmer, at udvikle mønstrene til de 12 forskellige designs, vælge stof blandt de lækreste, blødeste og mest luksuriøse materialer, og sy de 12 designs i alt fra viscose over silke og blonde til velour.

Er du ikke til flagermusærmer, så bruger du bare alle teknikkerne og teorien fra kurset i dit normale grundmønster eller i købemønstre. Syteknikkerne følger stoffet, og halsudskæringerne følger dig.

Men de grundlæggende færdigheder. Alle de gode guldkorn og praktiske erfaringer, vi har gjort os i de mere end 10 år, vi har arbejdet med syning. Dem får du serveret i billeder og videoer i kurset. Let forståeligt og lige til at gå til.

Så hvis du vil have meget mere i stil med videoen du lige har set, så tag et kig på dette online kursus<<

header_levende-stof

Stofinfo: Den gule bluse med bådhalsen er syet i double gauze fra www.metermeter.dk.
I hele kurset har vi syet i stof fra MeterMeter, Stofshop og Citystoffer.

Modelfotos af mig og min assistent Josephine er taget af Bibi Berge (www.bibiberge.dk).

2 thoughts on “Lav en ny halsudskæring i dine kjoler og overdele

 1. Du er vildt flot med dyb v udskæring ..

  Som på den grå tunika – kjole ting

  Kæmpe Mys
  Og spændende weekend 😉

  Kh mette

 2. TAK for et fantastisk flagermuse-kursus! Jeg har glædet mig lige siden du annoncerede at det var på vej, og det overgår mine vildeste forventninger. Mønsteret er superlet at tegne og pasformen er i top, så jeg var hurtigt klar til at komme i gang med at sy. Til gængæld er der syteknikker og designideer nok til at holde mig i gang hele vinteren.
  Kh Ursula

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *